Choice Coaching & Counselling

Inspiration.

Motivation.

Stimulation.

Hoogbegaafde jongeren en volwassenen

Hoogbegaafde mensen hebben eigenschappen waar je als werkgever veel aan kunt hebben. Zo zijn zij ideeënrijk, energiek, en creatief. Daarnaast zien zij vaak verbanden tussen losstaande zaken en zijn goed in het verzinnen van praktische oplossingen. Het zijn doorgaans onafhankelijke denkers met een hoge standaard wanneer het gaat om kwaliteiten en integriteit. Als de doelen helder zijn, kunnen ze goed zelfstandig werken, pikken ze signalen snel op leggen een enorme gedrevenheid aan de dag.

Toch kan jij je als hoogbegaafde soms anders voelen dan andere van jouw leeftijd. Je kunt je buitengesloten, onbegrepen of eenzaam voelen. Dit kan er uiteindelijk in resulteren dat je ongemotiveerd raakt op school of op je werk. Problemen die jij als hoogbegaafden kunt ervaren zijn:


- Moeite hebben met autoriteit.

- Slecht om kunnen gaan met kritiek.

- De lat voor jezelf te hoog leggen.

- Snel verlies van uitdaging.

- Soms hebben mensen onterecht het idee dat je arrogant of slecht toegankelijk bent.

Vanzelfsprekend beperken deze problemen zich niet tot de werkvloer, maar heeft dit ook effect op jouw zelfbeeld, zelfinzicht, controle over emoties en de uitdagingen in sociale vaardigheden. Tijdens dit traject gaan we op zoek naar jouw intrinsieke motivatie waarin je ontdekt wat jouw motivatieprofiel is en hoe je deze kunt inzetten. Centraal staat: hoe vind je werk dat bij je past als je net iets anders bedraad bent dan de mensen om je heen? Hoe voorkom je dat je enthousiast begint en toch snel weer op je werk bent uitgekeken? En hoe voorkom je miscommunicatie en conflicten met collega’s en je baas?


Luistertip: "Nooit meer ruzie met je baas" Heb je wel eens het idee dat je anders bent dat de rest? Ben je gevoelig voor burn-out symptomen? Of zit je juist in een bore-out? Denk je snel? Voel je intens? Dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat je hoogbegaafd bent.