Choice Coaching & Counselling
 

KIES omgangsbegeleiding

Een scheiding heeft vele gevolgen voor ouders, kinderen en jongeren. Kinderen willen hun ouders gelukkig zien. Vaak zien ze dat hun ouders tijdens de scheiding boos of verdrietig zijn en willen ze hen niet tot last zijn. Dus houden ze hun eigen emoties voor zichzelf. Terwijl het eigenlijk zó belangrijk is dat deze emoties geuit worden. Door het kind/jongeren KIES Omgangsbegeleiding te laten volgen, wordt hij gehoord in het echtscheidingsproces. Dit kan in samenwerking met de advocaat of mediator.

Scheiden gaat vaak gepaard met spanningen en gevoelens van  boosheid, verdriet, teleurstelling, frustratie en onmacht. Niet zelden verloopt het contact tussen gescheiden partners moeizaam. Soms is er zelfs helemaal geen contact meer. Kinderen zijn hier de dupe van.

KIES omgangsbegeleiding bestaat uit een kortdurend programma van 4 sessies voor jongeren van  13 tot 18 jaar met scheidende ouders.

Onder professionele begeleiding krijgen zij de mogelijkheid om hun vragen en zorgen over de scheiding te verwoorden. Ook krijgen zij de gelegenheid om hun wensen voor de omgangsregeling en hun emoties te uiten.


https://www.berrisfamilierecht.nl/

http://www.vanriessenadvocaten.nl/