Choice Coaching & Counselling
 

Mindset-training LEF voor 12-14 jarigen.

Er zijn twee verschillende soorten mindset: de vaste-mindset en de groei-mindset (Dweck, 2006).

Wanneer een leerling een vaste mindset heeft zal deze zijn of haar aanwezige talenten graag tonen. Dit is namelijk het beste wat de leerling in huis heeft en waarmee zij zich positief kunnen laten zien aan anderen. Kritiek, uitdaging en het maken van fouten wordt zo veel mogelijk vermeden aangezien dit hun minder sterkte kanten zichtbaar maakt, hetgeen waarvan deze leerlingen denken geen invloed op te hebben. Voor leerlingen met een vaste mindset voelt inspanning leveren zinloos, aangezien zij de overtuiging hebben dat hun IQ, persoonlijkheid en talent hierdoor niet zal groeien. Leerlingen met een groei-mindset willen zich ontwikkelen en zullen vaker vragen stellen, feedback vragen en meer doorzettingsvermogen tonen. Inspanning levert immers groei op, weten zij.

De mindset-training bestaat uit 9 bijeenkomsten: 8 voor de  jongeren, 1 voor een overdracht naar ouders. Dit kun je verwachten in de training:


- Hoe denk jij over leren? Wat is jouw mindset?

- Wat is makkelijk voor je? Hoe voelt het voor jou om dingen te doen waar je goed in bent? Wat zijn je talenten en kwaliteiten?

- Hoe ga je om met uitdagingen? Heb je LEF of ben je bang iets fout te doen?

- De rol van hulp vragen: is dat een bewijs dat je iets niet kunt of is het een teken van intelligent gedrag?

- Psycho-educatie: Wat is leren en welke rol spelen fouten in een leerproces?

- Ben je een doorzetter? Waarom is doorzetten belangrijk en wat is ervoor nodig?

- Hoe herken je niet helpende gedachten herkennen en ontwikkel je helpende gedachten?

Overdracht naar ouders.De training kan zowel individueel als in een groep gegeven worden. Bij een groep van minimaal 5 personen gaat deze door.

Bij genoeg deelname van leerlingen van dezelfde school kan in overleg met de school de training op locatie gegeven worden.