Choice Coaching & Counselling
werken aan persoonlijke ontwikkeling
Hoogbegaafdheid, student, werknemer, motivatie, Gouda

Begeleiding hoogbegaafde volwassenen en jongeren

"Een man van 30 jaar stapt mijn spreekkamer binnen. Hij oogt vermoeid, zijn ogen staan dof. Hij geeft aan al veel gepraat te hebben over zijn problemen/blokkades die hij in zijn leven tegenkomt. Hij verteld dat hij ervaart dat hij anders is dan andere volwassenen van zijn leeftijd. Voelt zich vaak buitengesloten. Op de werkvloer loopt hij voor de zoveelste keer vast. Hij vindt het steeds moeilijker om met collega's samen te moeten werken. Hij heeft geen zin meer in zijn werk en is ongemotiveerd. Op aanraden van zijn omgeving neemt hij contact met mij op."


"Een vrouw van 25 komt de praktijk binnen. Vlak voor dat zij begint met afstuderen, raakt zij haar motivatie kwijt. Dit geeft haar veel stress, ze niet weet hoe zij hiermee moet omgaan. Zij wil graag weten of haar motivatie en interesse verlies te maken hebben met haar hoogbegaafdheid".


Bovenstaande voorbeelden geven aan welke vragen de cliënten hebben als zij zich aanmelden bij de praktijk.

Uitleg Delphi model


Binnen mijn praktijk richt ik mij op het coachen van hoogbegaafde jongeren en volwassenen met problemen op het werk of in hun studie.
De meest voorkomende kwesties die veel hoogbegaafde (jong-)volwassenen in hun werk en studie tegenkomen zijn:


  • Problemen hebben met autoriteit
  • Het hanteren van een (te) hoge meetlat
  • Slecht kunnen omgaan met kritiek
  • Moeite hebben met het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen
  • Snel verveeld zijn; interesse verliezen bij alledaagse of routinematige zaken, mogelijk zelfs leidend tot een bore-out
  • Onbegrip en ongeduld tonen wanneer anderen niet zo snel schakelen tussen conceptueel en detailniveau als jij
  • Arrogant bevonden worden
  • Slecht toegankelijk voor collega’s bevonden worden 


Als vanzelfsprekend beperken deze problemen zich niet tot het werk en ligt de kern vaak bij het zelfbeeld, het zelfinzicht, controle over emoties en de uitdagingen in sociale vaardigheden. Tijdens dit traject gaan we op zoek naar jouw intrinsieke motivatie waarin je ontdekt wat jouw sterke kanten zijn en hoe je deze kunt inzetten.


Voor meer informatie kun je een afspraak maken via het contactformulier.


Hoogbegaafden hebben eigenschappen waar je als werkgever veel aan kunt hebben. Zo zien zij vaak verbanden tussen ogenschijnlijk losstaande zaken, en zijn ze creatief in het verzinnen van praktische oplossingen, ideeënrijk en energiek. Het zijn doorgaans onafhankelijke denkers met een hoge standaard als het gaat om kwaliteiten integriteit. Als de doelen helder zijn, kunnen ze goed zelfstandig werken, pikken ze signalen snel op leggen een enorme gedrevenheid aan de dag.


Hoogbegaafdheid, Gouda, Coaching, jongeren


 

 

 

 

 

 

 

 

E-mailen
Bellen
Info