Choice Coaching & Counselling
Loopbaanbegeleiding, coaching en counselling

Wat is Brainspotting?

"Ik word gebeld door een jonge vrouw, zij heeft last van haar rug. Ze werkt veel thuis door omstandigheden, hierdoor ziet ze weinig mensen en heeft alleen online contact met haar collega's. Het maakt haar af en toe lusteloos. Ze heeft last van haar rug. Brainspotting kan dit verhelpen als er geen andere diagnoses zijn gesteld. We gaan met Brainspotting aan de slag. Ik leg haar uitgebreid uit wat Brainspotting is. Na een aantal sessies voelt ze het effect, voelt zij zich veerkrachtiger en de pijn in haar rug is verdwenen".


"In de praktijk kom ik veel mensen tegen die lijden aan slaapgebrek, dit kan verschillende oorzaken hebben. Brainspotting ondersteunt de coaching waarin de onderliggende problemen besproken worden, die kunnen lijden tot slaaptekort".


Brainspotting, Gouda, Faalangst, angst, ADHD, Slaapproblemen

Brainspotting is een uitermate effectieve therapievorm voor verwerking van trauma en andere blokkades.  Brainspotting heeft daarmee niet alleen een positief effect op onze kwaliteit van leven van alle dag maar is ook bijzonder effectief gebleken waar het gaat om de verbetering van prestaties voor mensen die onder hoge druk moeten presteren.


Brainspotting is een psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden. Het is een laagdrempelige methode voor verwerking van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, verslavingen, ADHD, autistische aandoeningen en alle andere blokkades die ons functioneren en presteren negatief beïnvloeden.


De voordelen van Brainspotting:


  • Laagdrempelig en voor alle leeftijden geschikt, dus ook voor (jonge) kinderen
  • Effectief op een breed scala van aandoeningen zowel op lichamelijk als psychisch gebied
  • Nadruk op neurofysiologie en minder accent op cognitie en verbale vermogens van cliënten
  • Diep bereik in de bewuste en onderbewuste gebieden van de hersenen ( prae-cognitieve en prae-verbale gebieden)
  • Geen noodzaak om over de problemen te kunnen of moeten praten
  • Minder risico op hertraumatisering
  • Blijvend en diepgaand resultaat op het gebied van kwaliteit van leven en performance
  • Kortdurende interventieperiodes.

Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn of verdriet overweldigd voelt, machteloos of gevangen, kan zich ontwikkelen tot een blokkade in ervaring. Dit trauma wordt vastgehouden in het lichaam en in de geest.


Voor wie is Brainspotting geschikt?

Brainspotting is een manier van behandelen die zich uitstekend laat integreren in - en combineren met diverse andere psychotherapeutische en lichamelijke behandelmethodes. Het kan een aanvulling zijn op verschillende coaching-technieken die zich richten op angsten (bv faalangst) en andere psychische blokkades. Daarnaast kan Brainspotting nuttig zijn bij lichaamsgerichte therapieën zoals acupunctuur, bio-feedback, fysiotherapie, haptonomie, chiropractie etc.


Brainspotting, Gouda, Slaapprobleem

Binnen de CCC praktijk kunnen ook kinderen en jongeren zich aanmelden voor Brainspottingsessies.

Voor een afspraak en meer informatie kunt u via het contactformulier invullen.


E-mailen
Bellen
Info